Results 1 to 2 of 2

Thread: Finally made the leap!

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2016
    Location
    Ridgway, CO
    Posts
    1

    Finally made the leap!

    Hello to all of you Willys owners. After many years of searching, I finally bought a 1961 Willys Wagon with the stock 6-226 engine. It was rebuilt but is having problems. Great compression but hardly any power, and needs lots of choke to run. Carb has been thoroughly cleaned out. New parts include fuel tank, fuel lines, fuel filter, plugs, electronic ignition, coil, and fuel pump. We think the mechanical timing is off (can't get the timing mark to line up). Any suggestions?
    Really looking forward to fixing the wagon up and driving in the hills here in Colorado.
    I'm having a hard time figuring out how to attach pictures. Any help on this?
    John
    Last edited by SanJuanDigger; 04-07-2016 at 02:24 PM. Reason: trying to load picture

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    184
    "Lots of choke" suggests to me there a fuel shortage of some sort but if the timing is off that will cause issues too. I don't have a 226 manual anymore (it went with the CJ-5 I bought it for) to see if there is anything that could have been installed incorrectly on the rebuild like the cam or the distributor could be off a tooth.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •